Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Blog

Hier zult u regelmatig van ons verschillende blog berichten lezen, actueel, grappig of leerzaam. Reageren kan altijd, u kunt me bellen of reageren via de website en/of e-mail. We wensen u veel leesplezier in deze.

Boom in border

Een boom voor iedere tuin

Wat zijn de voordelen van een boom in uw tuin? Waar moet u wettelijk rekening mee houden?
Meer lezen
Tuinarchitect of tuinontwerper?

Tuinarchitect of hovenier?

De basis voor een goede tuin is het tuinontwerp. Maar wie hiervoor uit te nodigen? Een tuinarchitect? Een tuinontwerper of een hovenier? Wat zijn de verschillen en wat past het beste bij uw tuinwensen?
Meer lezen
Exclusief tuinontwerp Amersfoort

5 voordelen tuinontwerp

Hierbij een 5 tal voordelen om een goed tuinontwerp te laten maken. De investering in een goed tuinontwerp is slechts een fractie van de investering in uw nieuwe tuin.
Meer lezen
Nieuwe tuin

HELP! Een nieuwe tuin…..

Een nieuwe woning betekent veel uit te zoeken om deze naar uw wens te maken. Vaak wordt als laatste aan de tuin gedacht. Wilt u stress voorkomen? Geld besparen?
Meer lezen
17 Exclusieve tuin Leiden

Onderhoudsarme tuin

Ik zal u maar direct uit een droom halen, een onderhoudsvrije tuin bestaat niet. Een onderhoudsarme of een onderhoudsvriendelijke tuin wel, hoe?
Meer lezen
Meer tuinbeleving

Meer tuinbeleving

Meer natuur beleving in uw tuin? Een tuin met meer (natuur)beleving. De wensen voor de tuin zijn de laatste tijd aardig aan het veranderen. Wat tegenwoordig van belang is dat de tuin meer leeft. Een tuin met meer (natuur)beleving. Maar hoe?
Meer lezen
Tips beplantingsplan tuin

20 Tips beplantingsplan tuin

Hierbij een 20 tal tips om een succesvol beplantingsplan te maken voor uw tuin. Meer kleuren en geuren, minder tuinonderhoud en meer tuinplezier.
Meer lezen
Verrassend tuinontwerp

Verrassend tuinontwerp

Wat maakt een tuinontwerp verrassend voor u? Hoe te voorkomen dat een verrassend tuinontwerp niet correct wordt gerealiseerd? Dan krijgt u een verrassing waar niet op zit te wachten.
Meer lezen
Wat kost een nieuwe tuin?

Wat kost een nieuwe tuin?

Wat kost een nieuwe tuin? We merken elke keer weer dat de tuinbezitter vaak geen idee heeft wat de kosten zijn om een nieuwe tuin te realiseren. Wat we wel merken is dat veel opdrachtgevers schrikken als ze horen of lezen wat een nieuwe tuin kan kosten.
Meer lezen
Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen We hebben momenteel een aantal tuinontwerpen onder handen waarbij de terrasoverkapping een belangrijke rol speelt. Tijd om voor extra aandacht voor de mogelijkheden bij een terrasoverkapping.
Meer lezen
Schaduwdoek - tuinarchitect

Schaduwdoek

Schaduwdoek voor in de tuin Om schaduwplekjes te creëren in de tuin zijn er vele mogelijkheden. Van boom tot pergola en van parasol tot schaduwdoek. Daarom meer informatie voordat het warmer/zonniger wordt. Een schaduwplek voor in uw tuin.
Meer lezen
Tuin regisseren

Tuinregisseren?

Wat is uw voordeel? Wat doet een regisseur? Volgens Wikipedia is dat iemand die de creatieve supervisie voert over uitvoerende kunst, behalve muziek daar doet de dirigent dat. Tuinkunst = Tuinregisseur.
Meer lezen
Tuinmeubelen

Exclusieve tuinmeubelen

Exclusieve tuinmeubelen De juiste tuinmeubelen kunnen uw tuin net dat beetje extra’s geven. Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten. We tonen u graag enkele tuinmeubelen uit het topsegment. Laat u verrassen.
Meer lezen
Kindvriendelijke tuin 07

Kindvriendelijke tuin

De basis voor een goede tuin is het tuinontwerp. Maar wie hiervoor uit te nodigen? Een tuinarchitect? Een tuinontwerper of een hovenier? Wat zijn de verschillen en wat past het beste bij uw tuinwensen?
Meer lezen
Bloemrijke tuin 10

Bloemrijke tuin

Gelukkig zijn er nog tuinliefhebbers die meer kleur in hun tuin willen hebben. Kleuren, geuren en de seizoenswisseling geven meer tuinbeleving.
Meer lezen
Halfverharding perzikpitten

Halfverharding

Wat is een halfverharding? Welke types halfverharding kunt u in uw tuin toepassen? Van grind tot perzikpitten. De voor- en nadelen, de kosten, de beleving, onderhoud en duurzaamheid. Wat past bij u? Wij informeren u graag.
Meer lezen
Levende tuin

Levende tuin

Een levende tuin bestaat uit een gezonde bodem, de juiste planten op de juiste plek. Minder stenen en waar mogelijk natuurlijke materialen. Kleuren, geuren en seizoenswisselingen.
Meer lezen
Mediterrane tuin ontwerpen

Mediterrane tuin

Mediterrane tuin in Nederland? Waar aan te denken, wat is mogelijk? Denk aan de kleuren, materiaalgebruik, vormgeving ende beplanting natuurlijk. Er is meer mogelijk dan een olijfboom en lavendel.
Meer lezen
Bethesda 06 636x423 1

Tuinen voor ouderen

Als tuin- en landschapsontwerper ontwerp je vele buitenruimten voor verschillende doelgroepen en gebruikers. Een van deze doelgroepen zijn onze ouders/ouderen, een vaak vergeten groep tuinliefhebbers.
Meer lezen
017 636x424 1

Printbeton

Printbeton de ideale verharding als u geen last wilt hebben van verzakkingen, mieren en onkruid in de voegen. Van industrieel gladde betonvloer tot een betonvloer met motief. Printbeton het overwegen waard.
Meer lezen
DSC 0006 2 636x423 1

Tuintrappen

In ons vlakke Nederland komen niet in elke tuin tuintrappen voor, maar als ze nodig zijn is het wel prettig dat er rekening wordt gehouden met enkele uitgangspunten.
Meer lezen
06 Prairiebeplanting 1

Prairiebeplanting

Prairiebeplanting? Er is een nieuwe beplantingstechniek en assortiment voor vaste planten. Dit gaat onder de naam prairiebeplanting. Bent u wel eens op en prairie bent geweest? Dat ziet dat er wel anders uit……..
Meer lezen
Penetratieverharding

Penetratieverharding

Laatst bezochten we enkele tuinen welke we 15-25 jaar geleden hadden ontworpen en gerealiseerd. Daar hadden we toentertijd penetratieverharding toegepast. De verharding lag er nog prima bij.
Meer lezen
Tuinontwerp Zwolle AA-Landen 03

Tuin op het zuiden

Waar aan te denken bij een tuinontwerp voor een tuin op het zuiden? De voor- en nadelen.
Meer lezen

Altijd bij u in de buurt