BLOG

Hier zult u regelmatig van mij verschillende blog berichten lezen, actueel, grappig of leerzaam. Reageren kan altijd, u kunt me bellen of reageren via de website en/of e-mail. Ik wens u veel leesplezier in deze.

 • Wat kost een nieuwe tuin?

  Wat kost een nieuwe tuin?

  Wat kost een nieuwe tuin? We merken elke keer weer dat de tuinbezitter vaak geen idee heeft wat de kosten zijn om een nieuwe tuin te realiseren. Wat we wel merken is dat veel opdrachtgevers schrikken als ze horen of lezen wat een nieuwe tuin kan kosten.

 • tuinarchitect

  Tuinarchitect of hovenier?

  Tuinarchitect of tuinontwerper? Wat zijn de verschillen tussen een tuinarchitect en een tuinontwerper? Hoe komt een goede tuin tot stand? Wat voor tuin wilt u en wat is uw budget om uw droomtuin te realiseren? Wie kan daarvoor een goed tuinontwerp maken?

 • Poldertuin te Ouderkerk aan den IJssel

  Meer tuinbeleving

  Meer natuur beleving in uw tuin? Een tuin met meer (natuur)beleving. De wensen voor de tuin zijn de laatste tijd aardig aan het veranderen. Wat tegenwoordig van belang is dat de tuin meer leeft. Een tuin met meer (natuur)beleving. Maar hoe?

 • Terrasoverkapping

  Terrasoverkappingen

  Terrasoverkappingen We hebben momenteel een aantal tuinontwerpen onder handen waarbij de terrasoverkapping een belangrijke rol speelt. Tijd om voor extra aandacht voor de mogelijkheden bij een terrasoverkapping.

 • Schaduwdoek 01

  Schaduwdoek of schaduwzeil

  Schaduwdoek voor in de tuin Om schaduwplekjes te creëren in de tuin zijn er vele mogelijkheden. Van boom tot pergola en van parasol tot schaduwdoek. Daarom meer informatie voordat het warmer/zonniger wordt. Een schaduwplek voor in uw tuin.

 • Tuinregisseur

  Tuinregisseren?

  Wat is uw voordeel? Wat doet een regisseur? Volgens Wikipedia is dat iemand die de creatieve supervisie voert over uitvoerende kunst, behalve muziek daar doet de dirigent dat. Tuinkunst = Tuinregisseur.

 • Exclusieve meubelen

  Exclusieve tuinmeubelen

  Exclusieve tuinmeubelen De juiste tuinmeubelen kunnen uw tuin net dat beetje extra’s geven. Tuinmeubelen zijn er in vele soorten en maten. We tonen u graag enkele tuinmeubelen uit het topsegment. Laat u verrassen.

 • terreinen voor ouderen

  Tuinen voor ouderen

  Als tuin- en landschapsontwerper ontwerp je vele buitenruimten voor verschillende doelgroepen en gebruikers. Een van deze doelgroepen zijn onze ouders/ouderen, een vaak vergeten groep tuinliefhebbers.

 • Printbeton

  Printbeton

  Afgelopen week hebben we een printbeton terras voorgesteld aan een van onze opdrachtgevers. De opdrachtgever wilde geen onkruid in de voegen en geen verzakkingen de komende jaren.

 • Tuintrap rond

  Tuintrappen

  In ons vlakke Nederland komen niet in elke tuin tuintrappen voor, maar als ze nodig zijn is het wel prettig dat er rekening wordt gehouden met enkele uitgangspunten.

 • Penetratieverharding

  Penetratieverharding

  Laatst bezochten we enkele tuinen welke we 15-25 jaar geleden hadden ontworpen en gerealiseerd. Daar hadden we toentertijd penetratieverharding toegepast. De verharding lag er nog prima bij.

 • Prairiebeplanting

  Prairiebeplanting? Er is  een nieuwe beplantingstechniek en assortiment voor vaste planten. Dit gaat onder de naam prairiebeplanting. Bent u wel eens op en prairie bent geweest? Dat ziet dat er wel anders uit……..