Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Tuinarchitect voor uw tuinontwerpen

Tuinarchitect is een beschermde titel, tuinontwerper niet. Wat zijn de verschillen en wat is uw belang?

Om met het laatste te beginnen. Een nieuwe tuin is veelal een hele investering. U wilt een nieuwe tuin welke is afgestemd op de architectuur van uw woning, de omgeving en uw eisen en wensen. Dit alles goed gerealiseerd tegen de beste prijs uit de markt met de nodige service/nazorg en garantie.

Iedere goede tuin begint met een goed tuinontwerp. Maar wie of wat staat garant voor een goed tuinontwerp? In onze ogen heeft een goede tuinontwerper minimaal 10 jaar ervaring. Want een tuin leeft en moet groeien en hetgeen ontworpen is kan je pas goed beoordelen na een aantal jaren. Want beplanting is een essentieel onderdeel van de tuin en maakt van uw tuin een tuin.

Tuinarchitect mogelijkheden?

 • Een tuinarchitect is academisch geschoold en legt zich toe op met name de architectuur, de vormgeving. Kennis van beplanting en praktische kennis van de uitvoering ontbreekt in de opleiding. Voordeel is dat er onafhankelijk van de toe te passen materialen wordt ontwerpen (als het goed is).
 • De tuin- en landschapsontwerper is HBO geschoold en legt zich eveneens toe op de architectuur en vormgeving en heeft iets meer kennis van beplantingen en de toepassing daarvan. Een tuin- en landschapsontwerper adviseert ook onafhankelijk van toe te passen materialen (als het goed is, hierover later meer). De tuin- en landschapsontwerper is veelal goedkoper dan een tuinarchitect.
  • De hovenier, deze is praktisch geschoold en richt zich met name op de realisatie. Sommige hoveniersbedrijven geven zich ook uit als tuinarchitect maar dat zijn ze niet en daarnaast ook strafbaar. Veel hoveniersbedrijven maken zelf een ontwerp en zullen alleen dat ontwerpen wat ze zelf kunnen maken of leveren, dus niet onafhankelijk.

Uw voordelen bij De Tuinregisseurs

De Tuinregisseurs is een geregistreerd ontwerpbureau voor tuin- en landschap. Daarnaast ruim 40 jaar ervaring in realisatie tuin tuinen en terreinen.
Dus de theoretische en praktische kennis en kunde om te komen tot het beste eindresultaat; een tuin die bij u en uw budget past.

Daarnaast kunnen wij u geheel ontzorgen door offertes aan te vragen ( en zo de beste prijs uit de markt te halen ) en de tuinaanleg te begeleiden. We vertellen u graag meer, of klik hier.

Hoe ontstaat een goed tuinontwerp?

Dat begint met luisteren en vragen stellen. We moeten ons kunnen inleven hoe u uw tuin gaat gebruiken. Nu en in de toekomst. Voorbeeld: een nieuwe tuin voor ene jong gezin moet niet statisch zijn maar kunnen meegroeien met het gezin. Welke functies dient uw tuin te gaan vervullen? Relaxen? Wellness? Moestuin? Vogels- en vlinders? Lekker in kunnen werken of juist niet, geen tijd en/of geen zin.
Op welke momenten van de dag, week of seizoen zit u in uw tuin?

Valkuilen bij een tuinontwerp

Wij vinden integriteit en onafhankelijkheid de basis om voor u te mogen werken.

 • Sommige tuinontwerpers passen zoveel mogelijk materialen van een bepaalde leverancier toe omdat ze daar een percentage van de omzet krijgen. Zoals het bouwen van een poolhouse, zwembad, erfafscheidingen, potten, verlichting etc.. etc.. Zonder dat daar enige resultaatsverplichting tegenover staat.
 • Sommige tuinontwerpers laten bij voorkeur of alleen renders zien van tekeningen. Dat ziet er heel fraai uit, maar het eindresultaat zie je vaak niet. Op een tekening kan je het er prachtig laten uitzien, maar wij kijken bij voorkeur naar de werkelijkheid.
 • Hoveniers passen bij voorkeur die materialen toe waar de meeste marge op zit om hun rendement te verhogen.

Aandachtspunten voor een goed tuinontwerp

Denk goed na hoe u uw tuin wilt gaan gebruiken. Wat zijn uw prioriteiten? Denk na over wel of geen sfeerverlichting, onderhoudsgemak en -intensiteit en de gewenste tuinsfeer. Ook moet er een klik zijn met de tuinontwerper, die moet u begrijpen, aanvoelen en aanvullen.

Tuinarchitect, kosten of investering?

De investering in een professioneel tuinontwerp is een fractie van de uitvoeringskosten, dus ons advies is bezuinig niet op een goede tuinarchitect of tuin- en landschapsontwerper. Dat is in onze ogen penny wise en pound foolish. Een goed gerealiseerd tuinontwerp verhoogd ontegenzeggelijk de waarde van uw onroerend goed. Wij werken met een vaste prijs voor het tuinontwerp, wel zo makkelijk voor u.

Benieuwd naar onze prijs? Klik hier.

Even bellen?

Een nieuwe tuin realiseren is een heel gedoe.
Van tuinontwerp tot kiezen uit verschillende materialen, tuinverlichting, styling en nog veel meer…..…

We kunnen ons voorstellen dat u eens van gedachten wilt wisselen over hoe te komen tot uw toekomstige tuin?

U kunt ons iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bellen 06 – 53 250 362, wie weet volgt daar een afspraak uit bij u thuis. De Tuinregisseurs is landelijk werkzaam en altijd bij u in de buurt.

Met vriendelijke groet

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper

  Bel voor advies: 06 - 53 250 362

  Alexander bellen   U krijgt een tuinontwerp en….

  • onafhankelijk en deskundig advies;
  • heldere planuitwerking voor goed eindresultaat;
  • opvragen en toetsen offertes voor realisatie;
  • realisatie tegen beste prijs/prestatie;
  • onafhankelijk toezicht, begeleiding en controle;
  • een duidelijk aanspreekpunt;
  • >40 jaar ervaring in het ontwerpen en realiseren van tuinen.

   Download hier: wat kost een nieuwe tuin?

  Uw tuin = onze passie

  De Tuinregisseurs voor tuinen met meer beleving

  Altijd bij u in de buurt