Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

 

5 voordelen van een goed tuinontwerp

 

Wilt u de tuin eens flink aanpakken of helemaal opnieuw beginnen? Voordat de eerste schep in de grond gestoken wordt, moet er wel een idee op tafel liggen. Met alle inspiratie die u online en in uw omgeving tegenkomt, is het verleidelijk om een eigen plan te trekken, maar is dat eigenlijk wel zo handig? U kunt de tuin namelijk ook professioneel laten ontwerpen!

Lees hier welke voordelen een goed tuinontwerp opleveren.

1   Uw visie komt tot leven

Stelt u zich eens voor: u wilt een prachtige portretfoto van hoge kwaliteit. Men huurt dan waarschijnlijk een fotograaf in en neemt een fotoshoot af. De fotograaf heeft namelijk vakkennis, ervaring en de tools om u op uw mooist uit te laten komen en het beeld bijna perfect vast te leggen. Na wat retouchering heeft u de ideale portretfoto in handen!

Vergelijk dit nu met een professioneel tuinontwerp: de ontwerper heeft alle inzichten en vaardigheden om van uw idee een droomtuin te maken. Het resultaat is niet alleen mooi, maar ook aan alle praktische zaken zijn gedacht. 

U komt er niet achteraf achter dat die overkapping niet tegen sterke wind kan of een ander materiaal toch leuker had gevonden. Alles is geregeld. Misschien wijst de tuinontwerper zelfs wel op een verbetering waar u anders nooit aan had gedacht!

2   Minder stress, meer tuin

Verhuizen en verbouwen kunnen grote stressfactoren in het leven zijn. Een complete tuin indeling bedenken en uitvoeren ontkomt daar ook niet aan. Een goed tuinontwerp haalt die last van uw schouders! Het scheelt een hele hoop uitzoekwerk en zorgen. Zo geniet u volop van het proces en haalt u meer uit uw tuin. 

3   De tuin als een investering

Als men naar de cijfertjes kijkt, heeft een goed tuinontwerp ook zijn voordelen. Wist u dat een professioneel ontworpen en aangelegde tuin de waarde van het huis verhoogt? Dat met wel 5-15%. U kunt een tuinontwerp dus met recht zien als een wijze investering in uw huis en tuin. 

Die investering hoeft trouwens niet per definitie een financiële te zijn, want u kunt bijvoorbeeld ook investeren in groen en duurzaamheid. Met de juiste planning en toepassingen kan uw tuin bijdragen aan recyclen, dienen als waterbron of zelfs helpen met energie opwekken. 

4   Onderhoud wordt een stuk makkelijker

Met een tuinontwerp brengt u niet alleen het plan voor uw droomtuin in kaart, maar bent u ook voorbereid op geschikt en efficiënt onderhoud. Hoeveel gras heeft de tuin straks, wat is de beste grasmaaier? Die heeft Paarshuis toevallig op een mooi rijtje gezet! Moet u het gras op een specifieke manier verticuteren? Of zit u niet te wachten op al dat werk en gaat u toch liever voor kunstgras? 

Zo zijn er natuurlijk veel meer onderdelen in de tuin die onderhoud vereisen en waar u tijdens het ontwerpen makkelijk op inspeelt. U heeft uiteindelijk een duidelijk beeld van uw toekomstige tuin én wat u van het onderhoud kunt verwachten.

5   Verborgen voordelen

Een tuinontwerper kent natuurlijk alle kneepjes van het vak en weet daardoor dingen waar u als gemiddelde tuin eigenaar niet zo snel achterkomt. U kunt daarom elke visie die u heeft bespreken met een tuinontwerper! Als u denkt dat een bepaald idee niet in de tuin valt uit te voeren, weet de professional daar misschien wel een slimme manier voor.

Toffe extra’s zoals een kantoortje of juist een ontspanningsruimte realiseert u met een WiFi dongle, zodat u ook in de tuin kunt werken. Ook voor kinderen en huisdieren zijn er allerlei leuke, creatieve toevoegingen. U kunt het zo gek niet bedenken: een goed tuinontwerp denkt met u mee en maakt het mogelijk. 

Eigenlijk biedt een goed tuinontwerp bijna alleen maar voordelen. Het brengt rust met zich mee, laat u enthousiast van het proces genieten en levert bovenal een perfecte tuin op. Ziet u zichzelf al in die droomtuin zitten? 

Afspraak?

Wilt u meer weten of een afspraak maken? U kunt mij iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bellen mijn persoonlijke nummer is 06 - 53 250 362, ik sta u graag te woord. Als u mij mailt reageer ik binnen 2 werkdagen.

Graag tot horens en/of ziens,

Met vriendelijke groet

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt