Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Levende tuin?

 

Een levende tuin bestaat, volgens ons, uit passende beplanting. Beplanting welke is afgestemd op de bodem, vocht en lichttoetreding. Beplanting welke vogels en vlinders aantrekt. Waar egels een schuilplaats kunnen vinden. Waar bijen stuifmeel kunnen verzamelen voor hun honing. Waar u kunt genieten van de kleuren, geuren en seizoenswisselingen.
 
Een goed tuinontwerp met een slechte beplantingskeuze zal uiteindelijk tegen vallen in de tuinbeleving. Een slecht ontwerp en een goed beplantingsplan zal alsnog een fijne tuinbeleving geven.
 

Beplantingsplan

Uit bovenstaand blijkt dat een passend beplantingsplan essentieel is voor een tuin en meer tuinbeleving en een levende tuin. Met een goed beplantingsplan dat afgestemd is op de bodem en det onderhoudsintensiteit geeft:
 • Veel minder onderhoud om bodem onkruidvrij te houden.
 • Een natuurlijk uitzicht, elk seizoen weer anders.
 • Veel belevingswaarde met kleuren en geuren.
 • Trekt bijen, vlinders en andere insecten aan.
 • Geen bestrijdingsmiddelen nodig.
 • Geen beregening nodig door het afdekken van de grond met mulchlaag.
 • Natuurlijke schaduw door boom, bomen of pergola.

Ecologische tuin

Een ecologische tuin leeft en geeft leven. Wilt u bepaalde vogels naar de tuin lokken? Zorg dan voor dat voedsel wat ze lekker vinden en zorg voor nestelgelegenheid. Dat geldt ook voor andere dieren zoals vlinders, bijen, egels, eekhoorns en wat in uw buurt aan fauna voorkomt. Enkele kenmerken van een levende ecologische tuin zijn:

 • Toepassing waar mogelijk van natuurlijke materialen.
 • Een goed bodemleven.
 • Organische bemesting.
 • Grote biodiversiteit.
 • Opvang en verwerking hemelwater.

Eten uit eigen tuin

Wat is er lekkerder dan eten uit eigen tuin? Dat kan zijn van appel tot bes of aarbei. Onbespoten, opgekweekt op een gezonde bodem. Er zijn zoveel mogelijkheden, van moestuin, fruit, tuinkruiden en zelfs eetbare bloemen. We informeren u graag.

Interesse? We zijn iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar. Bel 06 - 53 250 362 of mail ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt