Printbeton

Afgelopen week hebben we een printbeton terras voorgesteld aan een van onze opdrachtgevers. De opdrachtgever wilde geen onkruid in de voegen en geen verzakkingen de komende jaren.

Een tuinontwerp voor een tuin  van ruim 3000 m2 waar ook een ruim terras moest komen. We hebben de woning deels op een soort terrasplateau gezet (ca. 15 cm. boven maaiveld) en dit terrasplateau en een extra terras in de tuin voorgesteld om uit te voeren in printbeton. Onze opdrachtgever was hier niet mee bekend en we zijn naar een tuin geweest waar dit was toegepast. Wellicht bent u er ook niet zo mee op de hoogte en daarom deze blog.

Waarom printbeton?

Onze opdrachtgever wilde zo min mogelijk onderhoud aan deze tuin en ik zet ook voor u enkele voordelen van printbeton op een rij, naast het minimale onderhoud

 • Geen onkruid tussen de voegen;
 • Geen plaatselijke verzakkingen;
 • Kleurecht (door en door gekleurd);
 • Verschillende kleuren;
 • Verschillende prints/motieven.

U kunt printbeton laten maken met een houtmotief, een natuursteen motief tot aan flagstone motief, klinkermotief en zo voort. Printbeton kan gebruikt worden voor opritten, terrassen en paden. Printbeton is gewapend beton wat door en door gekleurd is en waarop ter plekke een motief wordt gestanst. Wilt u exact dezelfde vloer binnen en buiten? Deze printbetonvloeren kunnen ook binnen worden toegepast.

Wilt u meer weten? Bel of mail me.

De Tuinregisseurs helpt.

2 Comments

 1. Het ziet er erg mooi uit op de foto’s!! Zelf ben ik ook niet bekend met printbeton, maar als ik het zo lees is het wel een hele goede optie voor mij om te kiezen in de tuin! Eerst ga ik vragen in mijn omgeving of iemand dat heeft ook heeft zodat ik het in het echt kan zien!!

  • Dag Colin,
   Dank voor je reactie. Goed dat ik je op een idee heb gebracht. Ik weet niet waar je woont, wellicht kan ik je wat adressen verstrekken, we werken door het hele land. Het beste is dit om in het echt te zien. Veel gemeenten passen dit ook toe op vluchtheuvels en bij rotondes. Dus wellicht dichterbij te bekijken dan je denkt :-). Alleen die prints spreken niet zo aan voor gebruik in een particuliere tuin, maar dat is persoonlijk. Als er nog vragen zijn bel of mail me gerust. Succes!
   Alexander

Geef een reactie