Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Wat kost een nieuwe tuin?

 

We merken vaak dat de tuinbezitter vaak geen idee heeft wat de kosten zijn om een nieuwe tuin te realiseren. Wat we wel merken is dat veel opdrachtgevers schrikken als ze horen of lezen wat een nieuwe tuin kan kosten. Want wat kost een nieuwe tuin?

We gebruiken bewust het woordje kan want de vraag stellen is makkelijker dan deze goed te beantwoorden. De vraag valt in dezelfde categorie wat kost een nieuwe auto of wat kost een nieuwe woning? Dit hangt sterk af van de eisen en wensen en het beschikbare budget. Als u een goede tuin wilt laten ontwerpen en aanleggen houden makelaars vaak een indicatie aan van 5-10% van de waarde van de woning (inclusief grond). Grote bouwwerken daarbuiten gelaten zoals een zwembad, poolhouse, (keer)muren e.d. Alleen gaat dit weer niet op als het een tussenwoning betreft van € 750.000,- euro met een tuin(tje) van 50 m². Ook lezen we dat er gerekend wordt met een vierkante meterprijs van € 30 tot € 70 euro per vierkante meter. Dit kan als u grotendeels gras in uw tuin wilt en grind als bestrating. Maar dat willen de meeste mensen toch net weer niet. Sommige tegels zijn € 20,- per vierkante meter en andere weer € 100,- per vierkante meter. Wel afgeleverd op de stoep, nu nog gelegd in uw tuin.

Uw huidige tuin leeghalen, transportafstand, bereikbaarheid van uw tuin. Zand erin, zandbed wel of niet stabiliseren, tegels wel of niet voegen zo nog wat andere factoren die bepalend zijn voor de kosten van uw nieuwe tuin.

Uw tuin is toegevoegde waarde

Uw tuin, erf, buitenplaats of landgoed maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van uw woonplezier. Omdat uw tuin onlosmakelijk met uw onroerend is verbonden is een tuin mede bepalend bij de waarde van uw onroerend goed. Kortom het is een verstandige investering waarop weinig wordt afgeschreven. Als uw tuin goed wordt onderhouden zal deze altijd in waarde toenemen.

Goedkoop

Natuurlijk kan het altijd goedkoper, geen probleem als u genoegen neemt met hetgeen binnen uw budget past. Maar dat is vaak lastig en wat is verantwoord? In hoeverre is faseren mogelijk en hoeveel duurder is dat ten opzichte van in een keer realiseren?

Duur

Wat is duur? Een keuken of badkamer van € 50.000,00 vinden veel mensen veel geld (en dat is het ook) maar niet iedereen, en dat op een kleine oppervlakte van uw woning. Waar legt u uw prioriteiten? Welke waarde hecht u aan een fraaie tuin? Een tuin waarin het goed toeven is en geweldig om naar te kijken. Een tuin die voldoet aan uw eisen en wensen. Automatisch laten watergeven of het liever zelf doen? Een tuin waar u plezier aan beleefd en waarin u tot rust kunt komen. Lekker buiten al dan niet onder uw overkapping, kortom welke eisen stelt u aan uw tuin?

Eisen en wensen

Daar begint het allemaal mee, uw eisen en wensen. Waar dient uw tuin aan te voldoen? Welke functie dient deze te gaan vervullen en wanneer? Wat zijn de prioriteiten daarbij? Wilt u een zwemvijver of een zwembad, al dan niet verwarmd? Met onderwaterverlichting? Automatische afdekking? Werkt u graag in uw tuin of liever zo min mogelijk? Gebruikt u passieve of actieve tuinmeubelen? Hoeveel mensen maken gebruik van deze meubelen? Hoe vaak vrienden en familie op bezoek in uw tuin? Dan pas kunnen we antwoord geven op de vraah wat kost een nieuwe tuin?

In welke sfeer voelt u zich thuis? Een romantische tuin of liever een design tuin, of een landelijke tuin? Om dit alles goed te kunnen verwerken is een doordacht tuinontwerp essentieel. Het tuinontwerp is het fundament. De kosten van een tuinontwerp zijn altijd een fractie van de totale tuinaanleg van uw nieuwe tuin. Bezuinig nooit op uw fundament.

Tuinontwerp

De Tuinregisseurs zijn onafhankelijke adviseurs en gespecialiseerd in het vormgeven en ontwerpen van tuinen en buitenruimten. Daarnaast stellen wij ramingen en begrotingen op en vragen offertes aan om het ontwerp te laten realiseren. Over deze realisatie voeren wij de regie (begeleiding en controle) zodat u geen zorgen hoeft te maken over het nakomen van de gemaakte afspraken. Klik hier voor overzicht prijzen voor een goed tuinontwerp.

Hoveniers en tuinaanleg

De Tuinregisseurs werkt samen met verschillende hoveniers en andere specialisten in Nederland en vragen altijd verschillende offertes op, ook bij hoveniers uit uw buurt of regio.

Prijzen hoveniers

We zien op internet vele prijzen worden genoemd van € 25,- tot € 35,- per uur voor een hovenier. Dit zijn prijzen uit de vorige eeuw en zetten u echt op een verkeerd been (tenzij u het zwart wilt laten doen of door een beunhaas met garantie tot de hoek). Daarnaast zegt uurloon niks. Iemand met een uurloon van € 45,00 kan er de helft langzamer over doen dan iemand die € 60,00 rekent. Iemand die € 45,00 rekent en veel herstelwerk moet uitvoeren daar wordt u ook niet blij van. Ook hierbij geldt, alle waarde naar zijn geld. Je zal maar een goedkope hovenier hebben geregeld die uw haag niet strak knipt maar op een geheel eigen vrije wijze. Ook daar wordt u ook niet blij van. Daarnaast kost het weer een paar jaar voordat er weer een strakke haag van kan worden geknipt.

Een goede hovenier/vakman vinden is soms een hele zoektocht.

Marktconforme prijzen

Als u wilt weten wat een marktconforme prijs is om uw nieuwe tuin te realiseren dan is de enige mogelijkheid dit te doen op basis van een goed uitwerkt tuinontwerp met een heldere werkomschrijving. Dan vergelijkt u appels met appels en krijgt u geen knollen voor citroenen. De Tuinregisseurs werkt samen met verschillende hoveniersbedrijven in het land. Daarnaast selecteren we op basis van heldere selectie criteria hoveniersbedrijven in uw buurt om ook offerte uit te brengen.

Van gedachten wisselen?

Wilt u eens van gedachten wisselen over wat uw eisen en wensen zijn voor uw tuin en wat dat ongeveer gaat kosten als u dit zou willen realiseren? Dan kunnen we u antwoordt geven op de vraag wat kost een nieuwe tuin? Mail ons en we maken een belafspraak om alles eens rustig door te nemen.

Download hier onze werkwijze en het proces om te komen tot de tuin die bij u en uw budget past.

Tip nieuwbouw woning en tuin en bespaar geld

Een nieuwe tuin kan worden gerealiseerd in een bestaande tuin of bij een nieuwbouwsituatie.

Om geld te besparen schakelt u ons zo vroeg mogelijk in bij een nieuwbouwsituatie. Bij voorkeur als het SO (Schets Ontwerp) van de architect klaar is. We komen te vaak tegen dat de woning een betere positionering op de kavel kan krijgen, of een extra deur/uitgang naar de tuin, elektra naar de tuin, waterleiding, afwatering en nog veel meer. Dan kan dat direct tijdens de bouw worden meegenomen en scheelt u het nodige budget.

Download hier onze hand-out wat kost een nieuwe tuin?

Samen met u werken we aan de tuin die bij u past, binnen het budget dat bij u past.

Graag tot horens en wellicht tot ziens.

Met vriendelijke groet,

ing. Alexander Bijl
tuin- en landschapsontwerper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt