Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Roosendaal

720 m2

thema

designtuin met meer beleving.

context

vrijstaande woning te Roosendaal in een wijk met vrijstaande woningen.

aanleiding

na het opknappen van deze woning in Roosendaal was men aardig uitgekeken op de tuin. Lange tijd getwijfeld of verhuizen of de eigen plek in Roosendaal verbeteren. Er is gekozen om de eigen plek te revitaliseren. Een aantal bedrijven was benaderd om een ontwerp voor de tuin te maken.

opgave

behouden van aanwezige hagen, beeldbepalende bomen en heesters. Een landelijke sfeer van buiten behouden in combinatie met het strakke interieur van binnen zodat dit een geheel vormt. Gezinssituatie met 3 kinderen in de leeftijd van 10 en 12. Er hoeft geen rekening met speel toestellen gehouden te worden maar u wit wel een basketbalnet op verharde ondergrond. (links achter de garage). De tuin moet onderhoudsvriendelijk worden met gazon, ruimte voor 3 zit gedeeltes:
1. Bij de achterdeur een overkapt terras;
2. Schaduw terras links van de woning;
3. Bij de nieuw te plaatsen overkapping.

Een waterelement vanuit het zicht van het zitgedeelte in de woonkamer, brede paden van minimaal 120 cm rondom de woning, de oprit moet breder zodat auto’s er makkelijker langs elkaar heen kunnen. Plaats voor 2 auto’s. Tuinverlichting en een aantal stopcontacten. Keramisch tegels spreken hebben de voorkeur of dezelfde kleur tegel van binnen doorzetten naar buiten. Op het terras van de overkapping tegen de woning vuur in de vorm van bijvoorbeeld een vuurtafel in het midden van het terras, droog/beschut zitten maar wel voldoende licht behouden.

De vrijstaande overkapping in stijl van de woning, plat dak, buitenkeuken (eiken), eventueel met openhaard, voorzien van stroom en water.

oplossing

in de zichtlijnen van de ramen komen vaste planten borders met siergrassen, bollen, waterelement, kruiden e.d. Een overkapping tegen de woning met een lichtstraat om licht in de woning te behouden. Een strakke vlakverdeling waarbij weelderige beplanting het contrast gaat vormen.

Uitvoering in eigen beheer.

Realisatie 2017-2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt