Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Maasdam

413 m2

thema

mediterrane tuin aan Hollands water

context

vrijstaande woning aan het water in Maasdam

aanleiding

de opdrachtgever wilde een andere tuin. In competitie zijn is voor ons gekozen en is er een nieuwe schets gemaakt, aangevuld met een gemaakt inspiratieboekje voor een mediterrane tuin.

opgave

bij de ontwerpopgave had de opdrachtgever nog niet helder welke sfeer hij precies wilde. Gedurende de gesprekken werd dit duidelijker, een mediterrane tuin. Behoud van terrasruimte en uitbreiding daarvan maar ook met meer afwisseling in de beplanting, meer kleur en diversiteit. Ook een overkapping bij de vernieuwde vlonder voor aanleggen de boot en kano’s. Ook een jacuzzi moest onderdeel uitmaken van het tuinontwerp.

oplossing

een ontwerp waarbij gebruik gemaakt is van natuurlijke vormen en materialen. Een ruime overkapping met buitenkeuken en zitgelegenheid. Deze overkapping is verdiept aangelegd opdat de hoogte voor de buren lager zou zijn. Voor de overkapping is gekozen voor twee verschillende daghellingen en een raampartij, over hele lengte van de overkapping, op het zuiden om zo natuurlijk licht binnen in de overkapping te krijgen. Enkele muren geven de beschutting en privacy in deze tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt