Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Gouda

580 m2

thema

uitdagende buitenruimte te Gouda voor verschillende leeftijdsgroepen bij BSO (Buiten Schoolse Opvang).

context

binnen oude centrum van Gouda.

aanleiding

het revitaliseren van de buitenruimte en aanbrengen pannakooi.

opgave

ontwerp een uitdagende buitenruimte waarbij rekening wordt gehouden met zoveel mogelijk hergebruik van de aanwezige materialen, de zon en schaduw, de veiligheid van de kinderen en de verschillende leeftijdsgroepen.

oplossing

herstraten van aanwezige trottoirtegels en daartussendoor (gekleurde klinkers) of overheen (schilderen) een gekleurd lint. Bosjes en haagjes om je achter te verstoppen en verstoppertje te spelen. De kleinsten dichtbij de in- en uitgang van de BSO en voor de ouderen wat verder weg ruimte voor balspel, pannakooi.Hergebruik en plaatsing van reeds aanwezige speelelementen. Een ruime zandbak voor de kleinsten en een pannakooi voor de oudere kinderen. De zitplek voor juffen en meesters is zo geplaatst dat ze van daaruit zicht hebben over de hele buitenruimte.

De aanwezige bomen zijn behouden om nog enige schaduw te hebben in deze buitenruimte. Door de insluiting van gebouwen en ontbreken van bomen kan de temperatuur hier ‘s zomers flink oplopen. Bomen geven schaduw.

Het geheel is doorgerekend en is in beraad bij opdrachtgever. Door de lastige bereikbaarheid, binnenstad en nauwe steegjes naar achterterrein, vergt het geheel een fors budget.

Meer inspiratie nodig om buiten te spelen? Klik hier en kijk op ons pinterest account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt