Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Utrecht - Hoge Weide

 

153 m2

thema

onderhoudsvriendelijke tuin in Utrecht - Hoge Weide met meer kleur en beleving.

context

hoekwoning te Utrecht - Hoge Weide. De tuin is gelegen op het noord-westen.

aanleiding

de bewoners van deze woning in Utrecht hadden deze woning gekocht met de tuin van de vorige bewoners. Veel buxushaagjes, heel bewerkelijk en weinig kleur en tuinbeleving. Zie de eerste foto na het tuinontwerp.

opgave

ontwerp een levende tuin! Veel groen, bloemen, vogels, vlinders. Met een lekker terras om te relaxen, barbecuen en een plek voor de motor.

De omschreven eisen en wensen waren:

 • Een terras in de zon om ( eventueel met meerdere mensen) te zitten (loungehoek). Een terras met eettafel is niet nodig.
 • Een tweede terras met wellicht wat meer schaduw is goed maar geen must.
 • De huidige plek van het terras is in principe een goede plek.
 • Optioneel zou het terras als vlonder uitgevoerd kunnen worden.
 • Er moet een plek komen om de motor te kunnen parkeren, liefst met overkapping.. Ingang voor de motor is in de achtertuin. De motor moet kunnen keren om er weer uit te kunnen.
 • Geen gazon en geen water (vijver)
 • De beplanting is nu statisch (veel hagen en groenblijvers). Er mag meer kleur en afwisseling in de tuin.
 • De aanwezige Catalpa’s graag behouden. De twee Catalpa’s achter de schuur zouden van de buren weg mogen, als dit in het plan past is het geen probleem als deze bomen verwijderd worden.
 • De erfafscheiding van klimop mag blijven. In verband met de privacy dient in ieder geval de zij tuin besloten te blijven. (inkijk in de woonkamer.
  De schuifdeur in de woonkamer is nu niet in gebruik en dat mag zo blijven.
 • De tuin is nu besloten (benauwd) door alle haagjes. Graag een meer open en lichtere tuin.

oplossing

een tuinontwerp waarbij de borders makkelijk te bewerken zijn. Niet te diep en soms van meerdere kanten bereikbaar. Een tweetal terrasplekken waarvan een met een schaduwdoek. Een plek voor de motor aan de zijkant van de woning. Intimiteit tussen bloeiende planten bij het hoofdterras. Deze tuin is in 2016 ontworpen en gerealiseerd. Foto's zijn 2 jaar na tuinaanleg. De tuin kleurt in het voorjaar voornamelijk geen en in de zomer en herfst meer rose en lila.

Ook een kleurrijke onderhoudsvriendelijke tuin? Bel 06 - 53 250 362 voor meer informatie. Iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk 24/7 u krijgt binnen 2 werkdagen reactie. Klik hier om ons een mail te sturen.

Graag tot ziens in uw tuin. Uw tuin = onze passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt