Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Rotterdam

1740 m2

thema

exclusief tuinontwerp voor een klassieke bijpassende tuin in Italiaanse stijl.

context

villa Zonnehoek in Rotterdam – Kralingen is ontworpen door de architect A. van Ameyden van Duym in 1890 in een neo-renaissancistische stijl en grenst nu aan arboretum Trompenburg

aanleiding

aankoop woning en verbouwing aangekochte woning.

opgave

de opdrachtgever was onder andere geïnspireerd voor de tuinen van Filoli, gelegen 40 km ten zuiden van San Francisco. Daarnaast dienende de in de tuin een cascade te worden gerealiseerd, geïnspireerd op de fonteinen van Alhambra te Grenada, Spanje. De aanwezige palmen in de achtertuin laten staan. Een parkeerplek voor auto’s in de voortuin en een prieel in de tuin.

Ook de privacy is een belangrijk item. Daarnaast is er nog een dakterras dat aangekleed dient te worden met onder andere een jacuzzi.

oplossing

een exclusief tuinontwerp met heldere zichtassen over water en gazon. Hagen welke naast de privacy zorg dienen te dragen voor structuur en achtergrond voor de diverse borders. Keermuren om het aanwezige hoogteverschil op te vangen.Aanbrengen van volwassen Cypressen welke zorg dienen te dragen voor ondersteuning van de ontworpen ruimtelijke structuur en de gewenste Italiaanse stijl. Het prieel als beëindiging van de zichtas over het gazon.

Om privacy redenen zijn er geen foto's van de nieuwe tuin en woning bij daglicht

Realisatie 2020 – 2021
Wilt u zich ook laten verrassen door een exclusief en verrassend tuinontwerp?
Klik hier en neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt