Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Dalfsen

5860 m2

thema

multifunctionele inrichting nieuw Kerkplein in historisch centrum van Dalfsen,

context

plein om de kerk in historisch centrum van Dalfsen.

aanleiding

vooruitlopend op de centrumvisie is in een bottum-up proces, van ca. 9 maanden, met de werkgroep Typisch Dalfsen, College van Kerkrentmeesters, de ondernemersvereniging Ondernemend Dalfsen, Historische Kring, bewoners, markt ondernemers, Plaatselijk Belang en Vrienden van Dalfsen ontwikkelen visie en ontwerp nieuw plein bij de Hervormde Kerk een visie en plan ontwikkelt voor het nieuwe Kerkplein.

opgave

ruimte voor parkeren, doorgaand snel en langzaam verkeer, plek voor uitbreiding terrassen voor horeca, advies voor bomen om kerk, verlichting, veiligheid voor voetgangers, rekening houden met ondergrondse infrastructuur, ruimte voor wekelijkse markt en jaarlijkse manifesten en meer……

oplossing

door het houden van verschillende inspraakavonden en het vervaardigen van verschillende inrichtingsvarianten is uiteindelijk gekozen voor een plan waarbij ruimte voor parkeren wordt behouden, ruimte is voor marktkramen, behoud van bomen en uitbreidingsmogelijkheid voor de horeca.

Het concept bestaat uit ovaalvormige ringen welke de invloed van de kerk/evangelie in de samenleving verbeelden. De kerk was het historisch middelpunt van Dalfsen waaruit het bestratingspatroon en de bebouwing is gerealiseerd. Daarnaast zijn er ook de Joods-Christelijke normen en waarden waar onze samenleving nog op is gefundeerd. Door dit concept van ovaalvormige ringen wordt het Kerkplein als centrum en kloppend hart van Dalfsen vormgegeven. Hoe verder van het centrum hoe minder zicht- en tastbaar dit is en hoe dichter men bij het centrum komt hoe sterker deze ringen zicht- en tastbaar zijn. Het is net als je een steen in het water gooit, er ontstaan ringen, hoe verder van de plek waar de steen het water raakt hebben de ringen steeds minder invloed op het omringende water.

Een lichtvisie en voorstellen materiaal gebruik zijn in deze rapportage vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt