Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Zwolle

1225 m2

thema

representatieve voortuin in Zwolle-Spoolde met mogelijkheid van parkeren en rondrijden

context

vrijstaande woning op terrein van voormalige steenfabriek, met sterk vervuilde grond door o.a. aanwezige bakstenen in de grond.

aanleiding

de aanwezige tuin in Zwolle-Spoolde was weinig representatief en na regen een aardige modderpoel. Er was geen ruimte om de auto´s te parkeren en men kon om een gazon met de auto rondrijden. De tuin in en weer uit. De beplanting bestond uit eenvoudige heesters.

opgave

maak een representatieve tuin waar plek is om de eigen auto´s en die van de visite te parkeren.

oplossing

het ontwerpen van een klassieke vorm waarbij ruimte was voor parkeren en bloemenperken omzoomt met buxus. Voor de verharding werd een penetratieverharding toegepast. Een van de voordelen van een dergelijke verharding is dat de oude stenen konden blijven zitten, er geen grond behoefde te worden afgevoerd en een naadloze (geen onkruid tussen de voegen) verharding kon worden toegepast. Enkele groenblijvende hagen zorgen voor het wintersilhouet. Een grote vaste planten border voor en tegen de woning zorgen voor de nodige kleur en geur in de voortuin. De vorm van het gazon is vastgelegd met een rollaag gelegd in beton. Hierdoor wordt de gazonrand niet snel kapot gereden en blijft de vorm in stand, ook na 25 jaar.

Meer inspiratie nodig? Klik hier en bekijk ons pinterest account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt