Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Laag Zuthem

635 m2

thema

meer ruimte en variatie in de tuin.

context

vrijstaande woning te Laag-Zuthem met uitzicht op een brede watergang.

aanleiding

deze tuin in Laag-Zuthem was 10 jaar geleden door een tuinarchitect ontworpen en de tuin was verdeeld in vele kleine kamertjes. Dit aller zorgde voor een benauwde tuin waar de toegepaste planten zo groot waren en werden dat de tuin steeds kleiner maakte. Der verschillende gazonnetjes functioneerde niet meer en er as weinig kleur en beleving in de tuin.

opgave

ontwerp een tuin waarbij meer lucht en licht aanwezig is. Er is een voorkeur voor een vijverpartij en enkele ruime gazons. Uitzicht op de aangrenzend wetering werd op prijs gesteld. Ook verschillende zitplekken in de tuin, zowel in zon als schaduw. Een ruime entree waar de auto’s geparkeerd konden worden. De aanwezige hondenkennel moest op de plek blijven staan.

oplossing

een tuin met enkele grote vlakverdelingen en een vijver in de zichtlijn van de woning. Ruime gazons en borders met vaste planten die zorgen voor de diversiteit en meer tuinbeleving. De erfgrens is deels voorzien van een schutting welke begroeit zou worden. Zitplekken in de tuin en aan de grote vijver. Een ruime entree met voldoende ruimte voor de auto’s. Toepassing van gebakken klinkers in verschillende formaten, gekoppeld aan de verschillende functies. Herhaling van de grote tegels van 100×100 zorgen er mede voor dat er een geheel ontstaat in ruimtelijke beleving als materialisering.

Meer inspiratie? Klik hier voor ons pinterest account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt