Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Wassenaar

3049 m2

thema

exclusief tuinontwerp voor een zelfvoorzienende gezinstuin te Wassenaar met meer beleving

context

vrijstaande woning aan de rand van Wassenaar, met uitzicht op het omringende open weidelandschap.

aanleiding

aankoop nieuwe woning en verbouwen aangekochte woning.

opgave

ontwerp een exclusieve zelfvoorzienende tuin waar we van en in kunnen genieten met ruimte voor het hele gezin. Daarnaast met de nodige privacy in de achtertuin en aan voorzijde uitzicht behouden op het open weidelandschap. Een tuinontwerp met een moestuin, vruchtdragende beplanting, kleurrijke borders, kruidentuin, ruimte voor basketbal voor de zonen en een plek om te werken aan auto’s. Een tuin waarin de principes van permacultuur toegepast worden.

oplossing

de voorzijde van deze exclusieve tuin in Wassenaar sluit aan op het open weidelandschap met een gazon en borders met (lage)siergrassen. Bomen markeren de entree en de scheiding tussen voor- en achtertuin. Groenblijvende hagen zorgen voor ondersteunende structuur en privacy. Het tuinontwerp voor de achtertuin bestaat uit eetbare vruchtdragende heesterbeplanting en vruchtbomen. Om de woning bevinden zich kleurrijke vaste planten borders en een pluk- en kruidentuin.

Langs de oprit bevind zich een bloemenweide waar bijenkasten op gezet kunnen worden. De toegepaste bomen zijn drachtbomen voor o.a. bijen. De verharding bestaat uit stoere landelijke betonplaten van 2×2 en 2×1 meter die de komende tientallen jaren zorgen voor een onbezorgde verharding.

Realisatie 2020 – 2021

De realisatie heeft niet onder onze regie plaatsgevonden en bij bezoek aan de tuin in 2021 zijn de nodige gebreken geconstateerd. Door slechte bodembewerking en niet uitvoeren conform werkomschrijving zijn vele planten dood gegaan. De helft van de bomen is dood gegaan. Haagplanten welke zijn geleverd van inferieure kwaliteit, verkeerde planten verwerkt en planten op verkeerde plaats gezet, planten die ontbreken en meer. Al met al niet die tuin geworden die ons en opdrachtgever voor ogen stond. Wij adviseren dan ook om de tuinaanleg onder regie te laten realiseren om dergelijke misstanden te voorkomen.

Wilt u zich ook laten verrassen door een verrassend tuinontwerp? Klik hier en neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt