Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

De Meern

96 m2

thema

onderhoudsvriendelijke tuin met veel zitruimte.

context

hoekwoning op zuiden in De Meern met uitzicht op rotonde.

aanleiding

het terras in de achtertuin wordt ‘s zomers bloedheet en daarom in voortuin een terras dat grenst aan de woonkamer. Het raam in de kamer wordt vervangen door een schuifpui.

opgave

ook hier het creëren van schaduw, behoud van privacy, verwijderen van het aanwezige gazon, zicht vanuit de keuken op de rotonde moet behouden blijven. Wellicht een vijver maar dat is geen must, al zo ook een vlonder of niet. De zitplekken voor voldoende zitruimte voor het hele gezin, vrienden en familie. Men eet ook graag buiten met vrienden en familie.

oplossing

een ruim vlonderterras grenzend aan de woonkamer wat overschaduwd wordt door een 6 meter hoge pergola welke samen met de boom zorg zal gaan dragen voor de schaduw.Twee grote vaste banken zorgen voor voldoende zitplaatsen voor het gezin en genodigden.

Enkele waterelementen in de voortuin voor het aantrekken van vogels en weerspiegeling van de wolkenluchten. De beplanting bestaat uit een basis bodembedekker en enkele siergrassen en groepjes vaste planten.

De aanwezige beukenhaag wordt verder de tuin ingetrokken en ook als blokhaag toegepast. De aanwezige tegels worden hergebruikt.

 

Helaas heeft opdrachtgever slechts een klein deel van de oplossing, niet helemaal geweldig, laten uitvoeren. Waarom dan toch opgenomen in deze portfolio? Omdat ik het nog steeds jammer vindt dat dit markante tuinontwerp niet is uitgevoerd. Het zou, mits goed uitgevoerd, een verrijking zijn geweest voor zowel de woning de tuin en buurt.

Realisatie: zomer 2017.

Meer tuininspiratie? Klik hier voor ons Pinterest account, of klik hier om contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt