Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Merriments

 

historie

Merriments Gardens begon eind jaren tachtig, toen Peggy Weeks samen met haar zoon David, dochter Mandy en schoonzoon Mark Buchele de site kocht. Oorspronkelijk een moestuin die tomaten kweekte, begon de groeiende kwekerij en het kleinhandelsplantencentrum in 1989.

In datzelfde jaar kocht de familie het 4 hectare grote veld naast de kwekerij dat ze oorspronkelijk gebruikten om schapen te laten grazen en vervolgens als veestapel. In 1992 werd de beslissing genomen om van het veld een tuin te maken om de ter plaatse geteelde planten te laten zien en bezoekers ideeën te geven die ze mee naar huis konden nemen voor hun eigen tuinen. Gebouwd rond een centraal systeem van vijvers, werd een groot deel van het ontwerpwerk uitgevoerd door Mark Buchele met Peggy & Mandy Weeks die veel van de planten kweekten die nog steeds te zien zijn in de brede, uitgestrekte bedden in de tuin.

Merriments was altijd een familie-aangelegenheid, waarbij Peggy de drijvende kracht was in de kwekerij en ook prachtige hangende manden plantte voor verkoop in de winkel, terwijl David zijn hoveniersbedrijf vanaf de locatie runde. Mandy wordt nog steeds gerespecteerd in de tuinbouwsector vanwege haar plantenkennis en onderzoekende geest en Mark, een goede vriend van Christopher Lloyd (bekend van Great Dixter), bracht zijn liefde voor planten en oog voor kleur naar veel van de originele plantplannen in de tuin.

Na het trieste verlies van zowel Mandy als Mark aan kanker en Peggy die op het punt stond met pensioen te gaan, werd besloten om Merriments te koop aan te bieden. Het duurde enkele jaren, maar in 2017 stapte een lokale dame, Lucy Cross, voor wie Merriments speciale herinneringen had aan de tijd die ze hier met haar eigen moeder doorbracht, naar voren en kocht het bedrijf.

Met de verkoop die uiteindelijk in juni 2017 werd afgerond, is Merriments een nieuw tijdperk ingegaan. Met Lucy's broodnodige investering willen we voortbouwen op de enorme erfenis die de oorspronkelijke eigenaren hebben achtergelaten. Omdat het in privébezit is gebleven, heeft Merriments zijn familiale gevoel behouden, waarbij veel van het team hier hebben gewerkt of jarenlang connecties hebben gedeeld. Langdurige leden van het team zijn vergezeld door anderen die een passie delen voor planten, design en alles wat met tuinbouw te maken heeft, en we werken samen aan alle aspecten van het bedrijf om van Merriments een speciale plek te maken om te bezoeken en herinneringen op te bouwen.

De komende jaren werken men eraan om de tuin in zijn oude glorie te herstellen, deze verder te ontwikkelen, en de kwekerij terug te brengen naar het kweken van ongebruikelijke en hoogwaardige planten voor verkoop in het Plantencentrum.

locatie

bezocht


Vlak bij de A21, tussen Flimwell en Hurst Green.

juli 2022 door het regelmatig watergeven waren de gevolgen van de hitte en lange droogte minder zichtbaar dan in andere tuinen.

Altijd bij u in de buurt