Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Leiden

92 m2

thema

stadstuin met meer beleving en verschillende zitplekken

context

tussenwoning van een historisch pand net buiten Leiden centrum.

aanleiding

na de (zelf)bouw van een schuur was de tuin aan de beurt. Na enig eigen tekenwerk met een cirkel in het midden van de tuin toch maar besloten om er de vakman bij te halen. De buren hadden jaren daarvoor ook de hovenier/vakman ingeschakeld en de buren waren nog steeds meer dan tevreden.

opgave

maak een tuinontwerp met veel groen, bloemen, ook voor vogels en vlinders. Ruimte voor opslag openhaardhout, ruimte voor verschillende zitplekken, een plekje voor een kunstwerk met persoonlijke waarde. De boom zou weg mogen.maak een tuinontwerp met veel groen, bloemen, ook voor vogels en vlinders. Ruimte voor opslag openhaardhout, ruimte voor verschillende zitplekken, een plekje voor een kunstwerk met persoonlijke waarde. De boom zou weg mogen.

oplossing

de lijnen van de gebouwde schuur zijn doorgetrokken in de tuin. Veel ruimte voor planten en enkele kleine terrassen maken dit een veelzijdige tuin. In de borders waren eerst gestukadoorde muurtjes ontworpen, welke zijn vervangen door hardhouten paaltjes. De beplanting bestaat uit de nodige bollen en knollen, vaste planten, siergassen en klimplanten. De boom welke reeds aanwezig was is in het ontwerp verwerkt en zo behouden.

**  Tuinaanleg: Hortivorm
**  Fotografie: Caroline Piek en Hortivorm

Meer inspiratie nodig? Klik hier en kijk op pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt