Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Ouderkerk aan den IJssel

1170 m2

thema

poldertuin met veel beleving.

context

vrijstaande woning achter de IJsseldijk.

aanleiding

na de verhuizing naar de nieuwe woning wilde de opdrachtgevers ook direct de tuin aanpakken.

opgave

we houden van tuinieren en houden van bloemen. Verschillende terrassen een kruidentuin en met de auto naar het tuinhuisje kunnen rijden. Een plek voor de bijenkasten en vruchtbomen. Voorwaarde; behoud van uitzicht over de polder. Het zware grondwerk zou het hoveniersbedrijf doen. Het straatwerk wilde men zoveel mogelijk zelf doen. Plek voor kleinfruit zoals bessenstruiken en een kippenhok. Een vijver in een natuurlijke of strakke vorm.  Hergebruik van aanwezige materialen zoals tegels en erfafscheiding.

oplossing

Op basis van de polderstructuur, lange rechte watergangen is de tuin ontworpen. Heldere zichtlijnen de polder in. Het water zo dicht mogelijk naar de woning toe getrokken omdat water altijd een toegevoegde waarde is in een tuin. De waterpartij is vanuit de woning prominent aanwezig. Het hoveniersbedrijf heeft het grondwerk en drainage uitgevoerd en samen met de opdrachtgever het beplantingsplan gerealiseerd.

**  Tuinaanleg: in eigen beheer i.s.m Hortivorm.
**  Fotografie: Caroline Piek en Hortivorm

 

 

Meer foto’s van deze tuinen voor inspiratie klik hier voor ons Pinterest account, of klik hier en neem contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt