Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Zwolle Aa-landen

175 m2

thema

een stoere natuurlijke tuin met minimaal onderhoud in Zwolle Aa-landen.

context

een twee onder een kap te Zwolle met een tuin vol op het zuiden.

aanleiding

de vervanging van de bestaande kantoren van DSM Resins bv door nieuwbouw. Ik had eerst een schetsontwerp gemaakt en dat was doorgerekend en was boven budget. Toen werd er een beeldend kunstenaar bijgehaald en ook zijn voorstel werd doorgerekend en werd afgekeurd. Opdrachtgever kwam tot het idee om aan beeldendkunstenaar en mij de opdracht te geven tot het vormgeven en ontwerpen van de buitenruimte.

opgave

samen met de beeldend kunstenaar vormgeven an de buitenruimte. Het oplossen van het probleem dat de hoofdentree ver verwijderd was van de parkeerplaats, welke aan de zijkant van het gebouw was gelegen.

oplossing

in samenwerking met Martin Nelissen, tuin- en landschapsarchitect BNT, is het ontwerp gemaakt en uitgewerkt. We zijn enkele malen naar Limburg geweest met projectteam DSM naar atelier van de beeldend kunstenaar voor overleg. Voor het geheel tekende ik voor het beplantingsplan, uitwerking ontwerp, projectmanagement, realisatie en regie opvolgend terreinonderhoud. Door middel van een schuine looplijn over het voorterrein werd de parkeerplaats functioneel verbonden met de hoofdentree. Deze looplijn doorkruist een spel van schuin oplopende hagen en betonnen muren en schuine wanden welke deels en geheel werden afgewerkt met kunstgras. Op het achterterrein werd een pauzeplek gemaakt. Hier werd een witte draadstaal pergola ontworpen en geplaatst. In het verlengde hiervan werd gekozen voor Erlau buitenmeubelen welke ook transparant zijn, gecoat en in dezelfde witte RAL kleur konden worden uitgevoerd.

In de beplanting zijn de thema’s gras terug gekomen (kunstgras, siergazon en siergrassen) en de bloeikleur van de beplanting in het wit. Voor het gevelonderhoud is gekozen voor grasbetonstenen welke de belasting aankonden van de hoogwerkers die ingezet zouden worden voor het gevelonderhoud.

Realisatie 2020

Wilt u meer informatie? Bel 06-53 250 362 iedere werkdag tussen 09:00 en 17:00 uur. Mailen kan natuurlijk 24/7. Klik hier om een mailtje te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt