Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Hyde Hall

historie

Toen dr. en mevrouw Robinson in 1955 naar Hyde Hall kwamen, stonden er slechts zes bomen op de top van een winderige heuvel en geen tuin. Als ze toen hadden geweten wat ze snel leerden, is het zeer twijfelachtig dat de tuin zou zijn gemaakt! De locatie was koud en winderig, de top van de heuvel was bedekt met grind en de grond op de hellingen bestond uit een kleverige klei met een pH van ongeveer neutraal.

Hyde Hall was eeuwenlang een werkende boerderij geweest en het gebied rond het huis was een stortplaats voor allerlei soorten afval. Mevrouw Robinson begon te tuinieren als reactie hierop en terwijl ze gebieden rond het huis opruimde, werden ze beplant met alles wat beschikbaar was. Op deze manier creëerde ze borders met vaste planten en een moestuin dicht bij het huis, en legde ze het raamwerk van de tuin aan met zo'n 60 jonge bomen die ze kocht op een veiling in Wickford Market.

Het huis, dat dateert uit de 18e eeuw, is een typische Essex-boerderij met houtskeletbouw, latten en gips. Records tonen het bestaan ​​van een woning op deze plek minstens zo ver terug als de Tudor-tijd. Aan de achterkant van het huis ontdekte mevrouw Robinson de Tudor-stenen vloer van een oude stal onder een stapel oud huisvuil en aarde. Deze werd afgegraven om een ​​natuurlijke bestratingstuin te worden.

Het schoonmaken van het land rond het huis was zwaar en tijdrovend werk, maar met wat hulp van de varkens werden het afval, de braamstruiken en het struikgewas uiteindelijk verwijderd en werd de kleverige kleigrond verbeterd met hoeveelheden dierlijke mest en compost van paddenstoelen en schors.

Sinds de Robinsons in de jaren vijftig de eerste schep klei maakten, is Hyde Hall altijd een dynamische tuin geweest, die voortdurend verandert om de verschillende uitdagingen die de locatie en de bodem met zich meebrengen het hoofd te bieden. Het verhaal van de ontwikkeling van deze inspirerende tuin met zijn buitengewone diversiteit aan planten is fascinerend, een triomf over omstandigheden die minder enthousiaste en toegewijde tuiniers zouden hebben afgeschrikt.

locatie

bezocht

RHS Garden Hyde Hall, Creephedge Ln, Chelmsford CM3 8ET, Verenigd Koninkrijk

Zomer 2023

Altijd bij u in de buurt