Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER

Wapenveld

441 m2

thema

hobbytuin met meer beleving en zelf groente en bloemen kweken.

context

tuin bij een twee onder een kap woning in bosrijk buitengebied te Wapenveld. Aanplant verplicht van een strook bosplantsoen achtertuin.

aanleiding

de kans op een nieuwbouwwoning met meer tuin dan de huidige woning te Apeldoorn wilde men niet voorbij laten gaan. Een 10 jaar voordien reeds eerder de tuin mogen ontwerpen voor deze opdrachtgever.

opgave

een bescheiden terras met enige schaduw, een gazon (met hangmat?), een kruidentuin (voor meditatie), vaste plantenborders, misschien iets met water en een ruime moestuin met plek voor een kasje. In zijtuin plek voor parkeren van twee auto’s.

oplossing

een tuin met daarin 3 tuinen.

Tuin 1
Een bescheiden terras met een pergola welke de nodige schaduw dient te gaan geven op de eettafel. Daarnaast ruimte voor een loungeset. Vaste planten borders met een diversiteit aan bloeiende vlinderlokkende beplanting. Een waterpartij in de lengte van de zichtas.

Tuin 2
Een kruidentuin met enige klassieke vormen en indeling. Een bankje met het gezicht in de zon. Heerlijk geurende kruiden in het groeiseizoen. Verhoogde borders afgezet flexibele kantopsluiting. Een halfverharding van Gravier d’Or.

Tuin 3
Een organisch vorm gegeven moestuin met plek voor een kasje, houtopslag voor de openhaard en meer.

Realisatie 2019

Meer tuininspiratie nodig? Klik hier en kijk op ons Pinterest account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Altijd bij u in de buurt