Afspraak in
uw tuin?
KLIK HIER
[rev_slider alias="schapen-coachen"]

Exclusieve tuinontwerpen

Gerealiseerd zonder zorgen

Beste prijs/kwaliteit garantie

Aangesloten bij NVTL

Coaching en training

Een schaapsherder loopt nooit voor de kudde uit, maar achter de kudde, zo houdt de herder overzicht en kan de herdershond zijn taak beter doen. Als ondernemer/hovenier zijn er vele zaken die je aandacht vragen en moet je ook overzicht houden over je medewerkers, klanten, leveranciers en meer. Daarnaast zicht houden op je eigen ontwikkeling en het afstand nemen tot je eigen functioneren, je visie en missie. Dit staat ook vaak onder tijdsdruk door de druk en waan van alle dag. Tijd voor reflectie ontbreekt vaak, veel wordt gedaan op de automatische piloot. Onbevooroordeelde feedback ontvangen ontbreekt vaak. Inzage krijgen welke onbewuste gedachten je tegen houden om je doel te bereiken kunnen je helpen. Om daar inzage en ondersteuning in te krijgen kan als directeur/eigenaar erg prettig zijn. Prettig om effectiever om te gaan met je tijd, je besluiten meer weloverwogen te kunnen nemen en effectiever in je eigen functioneren. Coaching houdt in dat alle antwoorden op jouw vragen in jezelf aanwezig zijn. Alleen heb je iemand nodig om die naar boven te halen, iemand die je daar bewust van kan maken. Daar zijn verschillende methoden en werkvormen voor en verschillende coachingstechnieken. Voor het hoveniersbedrijf heb ik verschillende coachingsprogramma’s ontwikkelt zoals:
 • coaching verkoopproces; een coachingsprogramma van 3 maanden waarin een verdienmodel wordt besproken, getraind en gecoacht. Doel om effectiever met je tijd om te gaan en succesvoller te worden met je afspraken. Dit is een directieve of functiegerichte coaching waarbij wordt aangegeven wat, hoe en wanneer te doen.
 • coaching bedrijfsoptimalisatie; een coachingsprogramma van 1 jaar waarbij alle bedrijfsprocessen besproken kunnen worden en geoptimaliseerd kunnen worden. Het doel is hierbij is om een heldere visie en missie te formuleren. Meer rust te krijgen door stroomlijning van de verschillende processen die bijdragen aan je passie of je visie en missie. Er wordt afgestemd waar behoefte aan is en dat dien jij zelf aan te geven.
Bij het coachen van je bedrijf gaat het niet om adviezen te geven. Het gaat erom jouw bewust te maken van de oplossing en antwoorden die jij al hebt. Je geeft advies aan jezelf en ik kan je ondersteunen om deze adviezen middels coaching uit te voeren. Ik ondersteun jou (en je team) om de door jou gestelde doelen te behalen. Een andere rol is die van bedrijfsadviseur. In die rol kan ik je adviseren, dit vergt het nodige onderzoek wat bij jou en je bedrijf past. Als bedrijfsadviseur/coach heb ik gemerkt dat het voor sommige ondernemers lastig is om de geformuleerde doelen te behalen. Vaak spelen persoonlijke overtuigingen en weerstanden een grote rol. Een persoonlijke 1 op 1 coaching kan je helpen je bewust te worden van je eigen handelen.
 • persoonlijke 1 op 1 coaching dit is om inzage te krijgen wat je tegenhoudt om die doelen te halen welke je wilt halen en welke opties je hebt om dit op te lossen. Hiervoor heb ik op Hogeschool Windesheim te Zwolle de post-HBO studie coaching gevolgd. Hier heb ik verschillende coachingstechnieken en werkmethoden geleerd die jou kunnen helpen daar te komen waar je wilt komen. Daarnaast ben ik geregistreerd coach bij de NOBCO (Nederlandse Orde Beroeps COaches) en conformeer ik mij aan de (internationale) gedragscode.
Een 1 op 1 coaching kan plaatsvinden bij mij thuis of bij jou in de buurt. Het huren van een geschikte coachruimte doe ik via deskbookers. Klik hier en je kan ook zelf een gespreksruimte uit kiezen. Een 1 op 1 coaching is een persoonlijk en kwetsbaar gesprek die ik bij voorkeur met je aan ga op een locatie buiten jouw bedrijf en/of jouw woning. Een coachtraject is minimaal 5-6 gesprekken. Ik ga uit van een oplossingsgerichte en provocatieve coaching. Dat sluit niet uit dat tijdens de onderzoeksfase, de eerste 2-3 gesprekken, ook naar het verleden wordt gekeken.
Persoonlijke vragen die hierbij kunnen spelen zijn:

Persoonlijke ontwikkeling

 • Ik wil reflecteren en opnieuw evalueren. Waar sta ik?
 • Ik wil meer zicht op mijn innerlijke drijfveren
 • Ik wil mijn kwaliteiten en talenten in kaart brengen
 • Ik wil een competentie verder ontwikkelen
 • Ik heb te maken met tegenslag en ben mijn veerkracht kwijt. Ik wil weer uit kracht gaan handelen

Leiderschap en profilering

 • Ik wil mij beter profileren / presenteren in mijn werksetting
 • Ik wil mijn medewerkers kunnen aanzetten tot ander gedrag en hun pro-activiteit en bevlogenheid vergroten
 • Ik worstel met het integer omgaan met het politieke krachtenveld in de organisatie
 • Op mijn werk voel ik mij in het nauw gedreven. Welke keuzes heb ik?

Communicatie

 • Ik wil met meer overtuiging en impact communiceren;
 • Ik wil mijn communicatiepatronen veranderen en effectiever communiceren;
 • Ik kom geregeld in conflict met een ander. Hoe kan ik dit veranderen?

Belemmerende overtuigingen

 • Ik loop steeds tegen het zelf aan, wat is de reden daarvan en kom ik daarvan af?
 • Ik voel me soms geremd en ben bang voor nieuwe uitdagingen en mis daardoor kansen;
 • Ik wil graag werken vanuit mijn kernkwaliteiten, wat houdt mij tegen?

Balans tussen werk en privé

 • Hoe kan ik een betere balans krijgen tussen werk en privé?
 • Ik heb minder plezier in mijn werk. Waar ligt dat aan en wat kan ik daaraan doen?
 • Ik vind het lastig om grenzen aan te geven.

Groepstrainingen

Elke winter en herfst verzorg ik groepstrainingen aan hoveniersbedrijven/ondernemers en medewerkers. Voor medewerkers kan je vaak een beroep doen op subsidiemogelijkheden van Colland, hierdoor 75% korting/subsidie op de investering voor je medewerker. In feite een sigaar uit eigen doos want je betaald maandelijks aan de Colland. Dus pak die sigaar en steek ‘m op. De eerste trainingen zijn gestart in winter 2016.

Trainingen winter 2018

Hieronder een overzicht van de trainingen welke winter 2018 worden aangeboden. Toekomst Training; krijg inzage in je kritische succesfactoren, optimalisering van je bedrijfsprocessen en meer veel meer in 2 dagen. Download hier het programma winter 2018. Productisering van je dienstverlening; blijf je bezig met offertes maken en uurtje factuurtje of ga je het eens anders doen, helder, duidelijkheid vooraf. Download hier het programma winter 2018. Optimaliseer je verkoopproces; minder tijdverlies aan zinloze afspraken en meer zinvolle afspraken. Meer tevredenheid bij je opdrachtgever en jezelf. Download hier het programma winter 2018. Ontwikkel je verdienmodel; wat is een verdienmodel en wat kan je er mee? Verdienmodel basis voor je verkoopproces, je communicatie en je website. Download hier het programma winter 2018.

Vragen coaching & trainingen

Bel voor een afspraak. Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend en kosteloos te Nieuwleusen. Wil je dat ik naar jou toekom voor een vrijblijvende afspraak? Dan worden alleen de reiskosten en reistijd in rekening gebracht. Graag tot ziens, Alexander coach en trainer

  Bel voor advies: 06 - 53 250 362

  Alexander bellen  Tuinaanleg zonder zorgen

  Wij selecteren (samen met u) uitvoerende bedrijven. We toetsen de offertes en brengen u advies uit. Wij zorgen voor de controle en begeleiding van de tuinaanleg. Ook zorgen we voor de oplevering van het gerealiseerde tuinontwerp. Daarna adviseren wij u over het opvolgend tuinonderhoud. Want het maken van een tuinontwerp is een ding, weten op welke manier(en) dit gerealiseerd kan worden en het toekomstig beheer en onderhoud is een heel andere discipline. Beide disciplines worden beheerst en zijn in 40 jaar ervaring ontwikkeld. Zo bent u er van verzekerd dat het tuinontwerp goed wordt uitgevoerd tegen de beste prijs/prestatie. Download hier onze werkwijze + tarieven. Wij gaan het gesprek met u aan. Wie weet volgt daar een afspraak uit bij u thuis, voor een verrassend tuinontwerp en een probleemloze tuinaanleg. vriendelijke groet, ing. Alexander Bijl tuin- en landschapsontwerper / beplantingsspecialist

  Altijd bij u in de buurt